Kirjanduse tund kirjanik Heli Künnapasega

Kes pealelõunal külas käib, see asjatult ei longi… ehk ka ootamatud külalised võetakse Lüllemäe Põhikoolis avasüli vastu

Märtsi lõpus lugesin juhuslikult raamatukogu valikust näppu jäänud raamatut, mille pealkiri oli “Lõpupidu” ning autor Heli Künnapas. Autor oli mulle tegelikult võõras, kuid noortekirjandusse kuuluv “Lõpupidu” meeldis mulle väga…

Suur oli minu üllatus, kui 9. aprilli pealelõunal saabus meie majja ootamatult sama kirjanik koos kotitäie oma teoste (muuhulgas loomulikult ka “Lõpupidu”) ning turvahällis tütre Johannaga. Üllatuse põhjuseks oli see, et kauge külaline saabus Lüllemäele küll õigel kuupäeval, kuid kuu aega planeeritust varem.

Võtsime kirjaniku vastu 8. ja 9. klassiga ning kuulsime ühise tunni jooksul lugusid Heli Künnapase põnevatest toimetustest. Saime samuti tuttavaks tema teostega, mis on enamuses just noortele suunatud. Mulle avanes võimalus avaldada meelehärmi raamatu õnnetu lõpu üle ning saada teada, et lõppude kirjutamine on tegelaste nimede leidmise kõrval kõige raskem asi üldse teose loomise juures.

Muide – kas teadsite, et kui oled ühel teemal lugenud läbi sada raamatut, siis oled maailmas selle teema tippspetsialistide seas?

Uue kohtumiseni 9. mail Lüllemäe raamatukogus!

õpetaja Liina

Heli Künnapas tutvustas kohtumise käigus oma raamatuid ja lugusid nende taga. Foto: Ave Siilak

Lüllemäe Põhikool